Ik ben er weer!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor een ieder die deze blog leest. Het is weer veel te lang geleden dat ik wat geschreven heb. Deels komt dat omdat ik het heel druk heb gehad met van alles en nog wat maar deels ook omdat de samenwerking in de gemeenteraad momenteel op een dusdanig goed niveau ligt dat ik relatief weinig te “zeiken” heb.

De nieuwe raad is een enorme verbetering. Net als in de landelijke politiek blijken er dynamische meerderheden mogelijk. Zo hebben we al een aantal dingen bereikt. Na de verkiezingen met een machtsblok van CU en CDA was ik bang dat we er niet meer aan te pas zouden komen. Het tegendeel is echter waar.

Wellicht verrassend is ook dat vooral goede zaken kunnen doen met de SGP. Er is op het politieke vlak een vertrouwensband ontstaan waardoor we in een open sfeer zaken kunnen bespreken en gezamenlijk kunnen kijken of we een meerderheid kunnen vormen. De SGP is in die zin een enorm betrouwbare partner gebleken al zijn we het natuurlijk niet altijd helemaal met elkaar eens. Mijn dank gaat uit naar Jan Bert Heinen voor het vertrouwen.

Ook de Christen Unie hebben we een aantal keren gevonden. Ondanks dat ze verreweg de grootste partij zijn, staan ze gewoon open voor redelijke argumenten en schromen er ook niet voor om een afwijkend standpunt in de nemen van het CDA. Dat stel ik bijzonder op prijs en ze hebben mij op dit vlak dan ook positief verrast.

Met het CDA botert het wat minder. Met name de CDA wethouder, Nagel, lijkt zijn pijlen altijd op ons te richten. Waarom begrijp ik niet zo goed. Misschien tijd voor een goed gesprek. Misschien is dat een mooi voornemen voor 2015.

Toch gebeuren er nog vreemde dingen. Een pluktuin blijkt niet mogelijk terwijl een heel woonzorgcomplex er tussen neus en lippen doorheen wordt geloodst. Voor het ophalen van ons huisvuil (enkele tonnen in Euro’s per jaar) is kennelijk geen aanbesteding noodzakelijk en de kunstgrasvelden zijn in dit dorp niet aan te slepen.

Al met al heb ik toch mijn plezier terug gevonden in de politiek. Ik ben natuurlijk een “no-nonsense” politicus. Het gaat mij niet om het spel maar om de knikker. En dat valt als oppositie partij natuurlijk niet altijd mee. Met de knikkers bedoel ik dan natuurlijk het belang voor het dorp en onze burgers. Zelf krijg ik er de beloning voor van een krantenwijk maar dan zonder de de fooi aan het einde van het jaar. Al moet ik stiekum bekennen dat het spel me ook steeds beter af gaat.

Met Rick, Jan en Els vormen we de basis van de fractie. Otto en Jannie vormen ons klankbord. Het is in de praktijk een prima team gebleken. Ik hoop dat we hiermee de basis gelegd hebben voor een verdere groei. Met name Rick werkt hard aan onze PR. Fijn om zo’n jonge gast erbij te hebben. Ik voel me ook meteen 10 jaar jonger. Ik denk dat Rick de potentie heeft om het landelijk ver te gaan schoppen.

Zijn er dan geen zorgen? Natuurlijk zijn die er. Ik ben zeer pessimistisch over de toekomst van de politiek en onze democratie. De opkomst van de verkiezingen is over het algemeen veel te laag. Hoe kun je nu spreken van een democratie wanneer de burger het vertrouwen aan het verliezen is in de politiek? Dit trek ik mijzelf bijzonder aan.

Het is niet zo gek dat de burger het vertrouwen aan het verliezen is. Steeds meer (semi) overheidsdienaren blijken alleen zichzelf te verrijken. De overheid betaalt afkoopsommen bij het beëindigen van een dienstverband waar de commerciële bedrijven zich voor zouden schamen. Nog steeds worden baantjes bij de overheid verdeeld onder politici die niet gepresteerd hebben. Europa is een tijdbom en een bodemloze put. De crisis wordt te weinig aan gedaan. “Buitenlanders” nemen zelfs onze onderwereld over. Ambulance broeders slaan we gewoon in elkaar. Onze bejaarden hebben pyjama dagen. Zo kan ik nog wel even door gaan. Het is allemaal pappen en nat houden. Ook in onze landelijke coalitie is het steeds weer uitruilen.

Hoe komen we hier uit? Naar mijn mening door een zeer kritische houding naar Europa. Waar de verkwisting in Nederland gaat over miljoenen gaat het in Europa over miljarden. Flikker corrupte landen die zich aan geen enkele regel willen houden er gewoon uit. We moeten gewoon “nee” durven te zeggen. Zo gooien ons er echt niet zo maar uit. Verder moet werken beloond worden. Dat betekent niet natuurlijk niet dat we de zwakkeren in de stront laten zakken maar daar zit nog wel een hoop tussen. Ontwikkelingshulp is een bodemloze put. Besteed het aan Nederlandse ondernemers die daar een business op willen bouwen.

Geef mensen weer eigen verantwoordelijkheid en laten we omzien naar elkaar. Beloon creativiteit en bestraf misbruik. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand al een jaar dood in zijn stoel blijkt te zitten zonder dat iemand dit heeft gemerkt? Noemen we dat beschaving? Zelfs als niet-christen schaam ik mij hiervoor!

Stop met de Dagobert Duck tax. Vergeet niet dat dit vaak ondernemers zijn die tientallen, honderden of duizenden mensen aan het werk houden en meer doen voor werknemers dan een vakbond. We moeten juist meer van dit soort mensen hebben. Ze verdienen schandalig veel maar wat denk je dat deze ondernemers uiteindelijk aan belasting betalen?  Eerst de vennootschapsbelasting, dan nog eens de inkomstenbelasting van 52% en vervolgens nog 21% BTW. Daar houden ze een heel leger van uitkeringsgerechtigden van in leven.

En wat ga ik zelf doen? Heel simpel. Keihard werken aan een betere wereld! Verder hoop ik dat alle klagende burgers zich aansluiten bij een politieke partij en helpen om deze wereld inderdaad te verbeteren. De één doet vrijwilligerswerk, dan ander mantelzorg maar de rest moet zich gewoon op een ander manier inzetten. Binnen de VVD hebben we nog ruimte genoeg voor kanjers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *