Reactie op de diverse publicaties in De Bunschoter van 24 januari jl.

De CAP haalt de hele wereld erbij. Dit wordt later in de media vertaalt in de wens voor vrije plakplaatsen voor posters. De VVD ziet belangrijkere onderwerpen.

Het CDA komt weer met onze zelfstandigheid. Men vergeet dat de helft van onze begroting al bestaat uit samenwerkingsverbanden. De realiteit is dus dat we anders onze taken helemaal niet meer uit kunnen voeren. Wanneer we alles zelfstandig willen doen, verworden we tot een reservaat. Het kenmerk van een reservaat is dat we door anderen in stand worden gehouden. Dat is niet wat de VVD wil.

De CU legt de schuld landelijk en schept op over de gerealiseerde bezuiniging. Wat men even vergeet is dat er voor de volgende coalitie een tekort in de begroting wordt achtergelaten van ruim €2 miljoen terwijl de kop zegt “solide financiën”.

De SGP wil graag de verbondenheid met Israël tonen. Wij hebben liever een sluitende financiële meerjarenplanning. Wij dachten de SGP hier aan onze zijde te vinden, jammer.

Van de Mheen meldt vervolgens met zijn “Trots” dat “het” allemaal de schuld is van Rutte. Inmiddels heeft Van de Mheen zich teruggetrokken. Het blijft gemakkelijk om naar anderen te wijzen.

In De Bunschoter van 27 januari gingen CAP en CDA in de aanval richting de lokale VVD. Het CDA herhaalt echter dezelfde argumenten. Zonde van het papier. De CAP laat een sociaal hart zien maar nog één keer: De VVD is niet voor of tegen openstelling van winkels en terrassen op zondag maar vindt dat de ondernemer dat zelf mag beslissen. En de burger mag zelf beslissen of deze er wel of niet naar toe gaat. Dit i.p.v. dat de betuttelende overheid die voor ons beslist. Bovendien is het een uitgangspunt van de VVD dat we een vangnet moeten hebben voor zij die het echt nodig hebben. Momenteel fungeert de overheid echter nog te vaak als hangmat i.p.v. vangnet. Dat ziet de VVD graag anders.

Verder wil het CDA meer subsidies op projectbasis. Dat lijkt ons een goed plan zolang het maar i.p.v. jaarlijkse vanzelfsprekende subsidies is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *