100.000+ Gemeente niet onder dwang!

Tijdens de bijeenkomst over de samenvoeging van Flevoland, Utrecht en Noord Holland (11 maart jl.) sprak minister Plasterk ook nog even kort over het eventuele samenvoegen van gemeenten. Hij bevestigde dat er geen gemeentes gedwongen worden om te fuseren. Dat is iets om te onthouden en een hele geruststelling voor Bunschoten.

Zelf denk ik ook dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ondanks dat we niet zo groot zijn, zijn er nog heel veel kleinere gemeentes. Die moeten zich eerder achter de oren krabben. Wanneer wij zorgen dat we onze financiĆ«n op orde hebben en zorgen dat we goede samenwerkingen organiseren voor de taken die op ons af komen, dan blijven we voorlopig nog wel buiten schot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *